Aprikoosituumaõli 250 ml
  • Aprikoosituumaõli 250 ml

Aprikoosituumaõli 250 ml

6,00 €
Kogus

Omadused ja kasulikkus

Aprikoosituumaõli:
• imendub kergesti ja sobib hästi massaažiõliks
• niisutab ning aitab nahal uueneda
• on sobilik ka probleemsemale nahale
• lisab seebile niisutavaid omadusi

Vitamiinide looduslik sisaldus

E-vitamiin: 4 mg/100 g
Fütosteroole: 266 mg/100 g

Valmistamine

Aprikoosituumaõli valmistatakse aprikoosikivi tuumast. Õli valmistamiseks kasutatakse mahla tootmisel järele jäänud aprikoosikivi tuumasid. Õli eraldatakse mehaanilise pressimise teel, misjärel see filtreeritakse ja rafineeritakse. 

Aprikoosituumaõli kosmeetika koostisainena

Aprikoosituumaõli on väga kerge ja kiiresti imenduv ning sobib hästi massaažiõliks ja õlipõhistesse toodetesse (võided ja salvid) mille puhul on oluline kiire imenduvus.

Rasvhapetest leidub aprikoosituumaõlis kõige rohkem oleiinhapet. Oleiinhape niisutab, toetab naha uuenemist ja rahustab päikesest põlenud kohti ning aitab ka paraneda nahalõhedel. Linoolhape on omakorda niisutav ja ketendust vähendav. Tänu neile omadustele on õli eriti sobilik vananeva ja kuiva naha puhul

Aprikoosituumaõli saavad julgelt kasutada ka probleemse näonahaga inimesed, sest komedogeensuse näitaja on 4-pallisel skaalal vaid 1-2.

Aprikoosituumaõli on sarnane magusa mandli õlile, kuid on viimasest veelgi kergem ja sisaldab rohkem E-vitamiini.

Parimate omaduste alles hoidmiseks soovitatakse aprikoosituumaõli säilitada alla 20-kraadisel temperatuuril.

Aprikoosituumaõli seebi koostisosana

Seebiretseptis on see õli pigem täiendavas rollis, lisades pisut luksuslikku niisutust.

Aprikoosituumaõli on soovitatav kasutada 5-10% seebi rasvadest, kuid mitte rohkem kui 20%.

18972

Lisainfo

INCI
Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil
Parim enne
01.04.21
Tooterühm
taimne õli
Kirjeldus
rafineeritud, kerge õli
Valmistamise meetod
mehaaniliselt pressitud
rafineeritud
Omadused seebis
Kasuta piiratud koguses (10 %), niisutav.
Omadused kosmeetikas
Kergesti imenduv vitamiinirikas(A, B, E) õli, mis ei jäta nahka rasvaseks. Sobib kuiva, sügeleva naha leevenduseks.
Pakend
250 ml plastpudel
Tooraine
Looduslik tooraine
Seebistumisarv
0,135
Seebistumisarv kaaliumhüdroksiid
0,190
Komedogeensus
1-2
Rasvhappeprofiil
Linoolhape 27%
Muud rasvhapped 3%
Oleiinhape 63%
Palmitiinhape 5%
Steariinhape 2%
Juuksetüüp
Keskmine poorsus
Kõrge poorsus
Nahatüüp
Probleemne
Tundlik
Vananev
Küsimus
Selle toote kohta ei ole küsimusi