Külmpressitud magusa mandli õli
  • Külmpressitud magusa mandli õli

Külmpressitud mandliõli 1l

14,00 €
Kogus

star_border star_border star_border star_border star_border
(0)

Külmpressitud magusa mandli õli 1 l

Magusa mandli õli saadakse külmpressimise teel hariliku mandlipuu luuseemne tuumadest ehk mandlitest. Mandliõli on helekollane ja praktiliselt lõhnatu. Kuna mandliõli sisaldab steariinhapet vaid vähesel määral, säilitab ta oma vedela konsistentsi ka jahedas.

Magusa mandli õli

Magusa mandli õli saadakse külmpressimise teel. Mandliõli on helekollane ja praktiliselt lõhnatu. Kuna mandliõli sisaldab steariinhapet vaid vähesel määral, säilitab ta oma vedela konsistentsi ka jahedas.

Magusa mandli õli loodusliku kosmeetika koostisainena

Võrreldes teiste õlidega on mandliõli keskmise viskoossuse ja imenduvusega. Mandliõlis kiiremini imenduvad nahka aprikoosituumaõli ja viinamarjaseemneõli, aeglasemalt aga avokaadoõli.

Magusa mandli õli on populaarne massaažiõli, kuna see imendub piisavalt kiiresti, et mitte nahka rasvaseks jätta, kuid võimaldab piisavalt pikalt nahal libisemist. Massaažiõli valmistamiseks võid lisada mandliõlile eeterlikke õlisid, 1 ml 100 ml õli kohta.

Rasvhapete koostiselt on magusa mandli õli sarnane aprikoosituumaõlile, kuid paksem ja jätab pisut „õlisema“ tunde. Ligi 70% magusa mandli õli koostisest on oleiinhape, mis on niisutav ja naha taastumist soodustav. Samuti rahustab see komponent päikesepõletusega nahka ja aitab kokku kasvada nahalõhedel. Ketendust vähendavat ning niisutavat linoolhapet (oomega-6 rasvhapet) on magusa mandli õlis üle 20%. Magusa mandli õli sobib paljudele nahatüüpidele, sest komedogeensuse näitaja on 4-pallisel skaalal 2.

Kosmeetikas on magusa mandli õli laiade kasutusvõimalustega baasõli, seda sobib lisada muuhulgas niisutavasse kreemi ja kehavõidesse.

Kosmeetika retseptid magusa mandli õliga

Vahustatud sheavõi

Tahke kätekreem kakaovõiga

Tahke parfüüm

Niisutav kreem

 

Magusa mandli õli seebi koostisosana

Magusa mandli õli seebisegusse lisamisel suurenevad seebi niisutavad omadused ning vaht saab tihe ja sametine.  Magusa mandli õli tuleb kombineerida tahkete rasvadega nagu kookosrasv (annab seebile tugevust, vahutavust ja puhastusomadused) ja sheavõi (lisab niisutavust ja kõvadust).

Seebistumisarv:seebikivi – 0,137, kaaliumhüdroksiid – 0,194

Kasutatud allikad ja lisalugemist:

1. Magusa mandli õli, ohutuskaart, tootja infomaterjalid ja analüüsisertifikaat

2. Fatty Acid Composition and Properties of Oils Chart

3. Soapcalc.net

4. Swiftcraftymonkey blog

5. „Comedogenicity and irritancy of commonly used ingredients in skin care products“, JE Fulton, J Soc Cosmet Chem 1989, 40, 321-333

INCI
Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Parim enne
09.22
Sobiv nahatüüp
Tundlik
806601

Lisainfo

INCI
Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Parim enne
09.22
Sobiv nahatüüp
Tundlik
Küsimus
Selle toote kohta ei ole küsimusi

Kommentaarid Kõik hinnangud

Kirjuta oma hinnang

Külmpressitud mandliõli 1l

Külmpressitud mandliõli 1l

Külmpressitud magusa mandli õli 1 l

Magusa mandli õli saadakse külmpressimise teel hariliku mandlipuu luuseemne tuumadest ehk mandlitest. Mandliõli on helekollane ja praktiliselt lõhnatu. Kuna mandliõli sisaldab steariinhapet vaid vähesel määral, säilitab ta oma vedela konsistentsi ka jahedas.