Blog navigation

Telli uudiskiri

Soovid saada teavitusi uute toodete, retseptide ja sooduspakkumiste kohta? Liitu uudiskirja saajatega siin

Salt Soap

2 Liked
 

Soolaseep

Mineraalirikas soolaseep aitab hoida naha niiskustaset, uuendab nahka ja stimuleerib kollageeni tootmist. Soolas sisalduv kaltsium on tõhus akne ja psoriaasi ravil.
Kasutades suuremateralist soola, saad intensiivsemate koorimisomadusetega seebi, väikeseteralise soola kasutamisel jääb seebi struktuur ühtlasem.

U 800 g seebi valmistamiseks vajad:

400 g kookosrasva

200 g oliiviõli

95 g seebikivi

230 g vett

10-15 ml vaarika aroomiõli

300 g Himaalaja soola

Seebi valmistamisel jälgi ohutusnõudeid, kasuta kummikindaid ja kaitseprille.

Valmistamine:

1. Mõõda valmis kõik koostisained

  • Kaalu vesi nõusse, kus valmistad seebikivi lahuse.

  • Mõõda tahked ja vedeldad rasvad nõusse, millega neid on võimalik kuumutada.

  • Pane valmis lisandid (sool ja aroomiõli).

2. Seebikivilahuse valmistamine

Aseta veenõu avatud akna ligidale või töötava õhupuhasti alla. Vett pidevalt lusikaga segades vala seebikivi tasapisi vette. (NB! Ära vala vett seebikivi peale)

3. Rasvade kuumutamine

Kuumuta rasvad pliidil või mikrolaineahjus kuni tahked rasvad on sulanud. Kuumutada nii vähe kui võimalik ehk viimased väikesed tükid võivad sulada ka jääkkuumuses.

4. Vedelike kokkusegamine

Kui mõlema vedeliku temperatuur on u 35 kraadi, sega seebikivilahus peene joana õlisegusse. Alusta saumikseriga mikserdamist pulseerivalt. Mikserdamine võib aega võtta mõnest minutist veerand tunnini või kauemgi. Kestus sõltub massi temperatuurist ja mikseri võimsusest.

Kui seebimass on vedelama pannkoogitaigna paksune, sega sisse sool ja aroomiõli, Vala vormi.

Soolaseep tahkub kiiresti ja seda saab vajadusel lahti lõigata juba mõne tunni pärast. Soovitame aga soolaseebi valmistada pigem portsjonvormidesse. Eriti suuremateralise soola puhul jääb lõikepind väga ebaühtlane. 

Lase seebil 3-4 nädalat järelvalmida.

 
Posted in: Seebi valmistamine

Leave a comment

Security code