Blog navigation

Telli uudiskiri

Soovid saada teavitusi uute toodete, retseptide ja sooduspakkumiste kohta? Liitu uudiskirja saajatega siin

Melt and Pour Soap Making

3 Liked
 

Mis on valmisseebimass?

Valmis seebimass on lõhnatu ja lisanditeta seep. Seebimassist seebi tegemise käigus kuumutatakse mass sulamiseni, lisatakse soovi korral värvained, lõhnad jm lisandid, valatakse vormi ja lastakse tahkuda. 

Valmis seebimassi puhul on palju tööd juba seebivalmistaja eest ära tehtud, Kasutajal ei ole vaja kokku puutuda seebikivi käitlemisega. Lihtsa valmistusprotsessi tõttu võib valmis seebimassist seepi meisterdada ka koos lastega. 

Peamised komponendid, mida valmisseebimassile lisatakse on värvaine, lõhnaaine ja erinevad taimsed (koorivad, dekoratiivsed) lisandid. Läbipaistev valmisseebimass võimaldab seebis kasutada erinevaid dekoratiivseid elemente: mänguasju, münte vms, 

Vajalikud komponendid

Valmisseebi massi

Vali loetelust 2-3 lisandit omal valikud:

Pulbrilised lisandid (piimapulbrid, savid, puuviljapulbrid jms) kuni 10 g /kg kohta
Taimsed rasvad  kuni 15 g /1 kg kohta (kakaovõi, sheavõi)
Värvainet lisa tilkhaaval soovitud tooni saavutamiseni
Aroomiõli või eeterlikku õli kuni 10 g/kg kohta

Tootja soovitab kokku vedelaid lisandeid (rasvained, aroomid, värvid,) lisada mitte rohkem kui 25 g 1 kg kohta. Kui kogused on suuremad, võivad lisandid imbuda pisaratena seebi pinnale. 

Valmistamine:

1.Vali välja ja mõõda valmis sobivad seebi lisandid.
2.Tükelda seep väiksemateks ühtlasteks tükkideks. Mida väiksemad on tükid, seda kiiremini mass sulab.
3.Sega pulbrilised lisandid teises nõus paari tilga oliiviõliga pastaks. Vedela värvi ja aroomi võid lisada ka hiljem.
4.Sulata seep mikrolaineahjus 400-600 w juures, pliidil kuumaveevannis või ahjus 100 kraadi juures.

Seep sulab umbes 70 kraadi juures. Jälgi, et seep keema ei läheks, keemisel seebi sisse õhumullid. Sega massi ae-ajalt ja lõpeta kuumutamine kui massis ujuvad veel mõned üksikud väikesed tükid, need sulavad jääkkuumuses. 

5.Vala seep segamisnõusse lisandite peale ning sega ühtlase massi saamiseni. Soovi korral lisa veel värvainet või aroomiõli.

Nipp! Võid sulatada korraga suurema koguse seepi ning valmistada erinevate lisanditega segamisnõud.

6.Kaunistused võid kas ennem vormi lisada või pärast sisse panna.
7. Vala seep vormi ja lase tahkuda. Vajadusel kasuta hambaorki kaunistuste paigale nihutamiseks.

Kui seepi ei võeta kohe kasutusse, tuleks see pakkida kilesse, et takistada niiskuse aurustumist.
 

Vaata videot valmissebimassist seebi valmistamisest: https://youtu.be/Wi3aLrh21gg

Võililleseep

Fotol olevates seepides on kasutatud võilille õielehti.  Vasakpoolne seep on valmistatud kitsepiimaga seebimassist, parempoolne läbipaistvast SLS vabast seebimassist. 

 
Posted in: Seebi valmistamine

Leave a comment

Log in to post comments