Blog navigation

Telli uudiskiri

Soovid saada teavitusi uute toodete, retseptide ja sooduspakkumiste kohta? Liitu uudiskirja saajatega siin

Coffee Soap

0 Liked
 

Lihtne käteseep oliiviõli ja kookosrasvaga

Kohvipulber küürib käed puhtaks ja võtab neilt ebameeldiva lõhna.

Seebi omadused:

  • Kõvadus: keskmine
  • Puhastusomadused: heade puhastusomadustega
  • Nahka pehmendavad omadused: head nahka pehmendavad omadused
  • Seebi vahutavus: tagasihoidliku vahutavusega

Sa vajad:

190 g vett
71 g seebikivi
150 g kookosrasva
350 g oliiviõli
2 tl jahvatatud kohvi pulbrit
10 - 15 ml Cappuccino  aroomiõli

Töövahendid

• kummikindad
• kaitseprillid
• respiraator
• elektrooniline kaal
• saumikser
• u 500 ml nõu seebikivi lahuse segamiseks (roostevabast terasest, klaasist või kuumakindlast plastikust )
• 200-300 ml nõu seebikivi kaalumiseks
• teflonist või terasest lusikad
• suurem nõu rasvade kaalumiseks ja sulatamiseks (teraskastrul, klaaskauss või kuumust kannatav plastkauss) ja seebimassi kokkusegamiseks
• seebivorm 

Valmistamise aeg

1 tund + tahkumisele kuluv aeg 24 tundi. Lisaks veel 3-4 nädalat järelvalmimiseks.

Raskusaste

Keskmise raskusastmega. 

Kogus

7 keskmise suurusega seepi (kokku 700 g seebimassi)

Valmistamine:

OHUTUSABINÕUD! Kogu seebi valmistamise aja ning ka nõude pesemisel tuleb kasutada kummikindaid. 

1. Kaalu vesi nõusse, kus valmistad seebikivi lahuse. Vala seebikivi tasapisi vette, segu pidevalt lusikaga segades. NB! VALA ALATI SEEBIKIVI VETTE; MITTE VASTUPIDI! Sega kuni seebikivi graanulid on lahustunud. Jäta ootele.

2. Kuumuta kookosrasva pliidil või mikrolaineahjus kuni see on sulanud. Sega sisse oliiviõli.

4. Seebikivilahuse ja rasvade temperatuur peab kokkusegamise hetkel olema 30–50 kraadi. See on optimaalne temperatuurivahemik seebistumisprotsessiks. 

5. Vala seebikivilahus rasvasegusse. Mikserda massi saumikseriga kuni see on vedelama pannkoogitaina paksune ning mikserit pinnale tõstes jääb selle jälg veidikeseks püsima. 

6. Sega aroomiõli ja kohvipuru seebi sisse.  Vala seep portsjonvormidesse. Jäta see 24 tunniks vormi tahkuma. Paari päeva pärast võid tahkunud seebi vormist eemaldada. Jäta vähemalt kolmeks nädalaks järelvalmima. 

 
Posted in: Seebi valmistamine

Leave a comment

Security code