Mangovõi 200 g
  • Mangovõi 200 g

Mangovõi 200 g

7,50 €
Kogus

star_border star_border star_border star_border star_border
(0)

Mangovõi

Eksootilist mangovõid valmistatakse mangoviljade tuumadest. Mangovõi on valkjas, tahke, pisut teraline, õrna lõhnaga. Mangovõi lõhn ei meenuta mango vilja lõhna ja lõpptootes see tunda ei jää. Mango sulamistemperatuur on 26-29 kraadi, see on pisut kõrgem kui kookosrasval ja madalam kui sheavõil ja kakaovõil. Suurema osa mangovõi koostisest moodustavad Oomega-9 rasvhapped ja steariinhape. Oomega-9 rasvhapped aitavad kaasa naha pehmuse ja sära säilitamisele ning toimivad antioksüdandina. Steariinhape annab mangovõile selle tahke konsistentsi. Steariinhape moodustab nahale kaitsekihi, mis aitab naha niiskustaset säilitada ja vähendab naha kaudu tekkivat veekadu. Vitamiinidest sisaldab mangovõi A, C ja E vitamiini.

Mangovõi kasutamine kosmeetikas

Mangovõi sulab nahal kiiresti ja ei jäta nahka rasvaseks. Seetõttu on see või ideaalne tahkete, nahale määritavate õlibaasil kosmeetikumide valmistamiseks nagu salvid, võided ja huulemäärded. Kui lisad mangovõid õlifaasis õli ja vett sisaldavatesse kreemidesse, muutub nende konsistents paksemaks.

Mangovõi tõhususe kohta tehtud uuring toob ilmekalt välja selle olulised kosmeetilised omadused. Testides katsetati mangovõi baasil valmistatud jalakreemi tõhusust. Kõik kasutajad raporteerisid kannalõhede täielikust kadumisest. Mangovõi aitas luua naha pinnale kaitsva kihi, aitas kaasa armide paranemisele ja naharakkude uuenemisele. Lisaks muutus nahk pringimaks ja siledamaks. Kaheksanädalase testi käigus ei ilmnenud ühelgi kasutajal tundlikkust kreemi koostisosade suhtes.

Mangovõiga jalakreem sai kõigis hinnatud omadustes (võime parandada kannalõhesid, valu vähenemine, paranemise määr, naha uuenemine ja niiskusetaseme hoidmine) kõrgemad hinded kui poekreem. Kuigi uuringus ei ole toodud täpset retsepti, on artiklis mainitud koostisosad ja nende proportsioonid mangovõiga jalakreemi retsepti koostamise aluseks.

Mangovõi sheavõi asendajana

Mangovõi rasvhappeline koostis on sarnane sheavõi omale. Kuna ka selle sulamistemperatuur ja konsistents on sarnased, võib seda kasutada retseptides sheavõi asendajana. Mangovõi eeliseks on see, et ta tundub vähem rasvane ning imendub nahka kiiremini kui sheavõi. Kasutades aga mangovõid vahustatud sheavõi retseptis tuleb arvestada, et vaht ei jää sama õhuline.

Kiire retsept: huulevõie mangovõiga

See huulevõie sobib valamiseks väikestesse topsidesse ja näpuga peale kandmiseks. Huulepulga tooriku jaoks jääb retsept liiga pehmeks.

25 g mangovõid

12 g kakaovõid

8 g mesilasvaha

Kaalu kõik ained sulatusnõusse ja kuumuta veevannil või mikrolaineahjus sulamiseni. Antud kogusest saad kümme 5 ml topsikest huulemääret. Soovi korral võid huulemäärde lõhnastada, lisades iga topsi kohta ühe tilga piparmündi eeterlikku õli.

Mangovõi teraliseks muutumise vältimiseks soovitame huulemäärde kiiresti külmkappi jahtuma tõsta.

Mangovõi kasutamine seebis

Seebimassist valmistatud seebi sisse saab mangovõid lisada vaid väikeses koguses - mitte rohkem kui paarkümmend grammi kilogrammi seebimassi kohta. Kuna kogus seebis on väike ja seep pestakse nahalt kiiresti maha, on kindlasti efektiivsem kasutada mangovõid pärast pesemist käte kreemitamiseks kui seebi sisse lisamiseks.

Ise tehtud seebikiviga seebi sees on mangovõi soovitav osakaal 10-15%. See või annab seebile kõvaduse ja nahka pehmendavad omadused, seebi vaht jääb tihe ja kreemine. Mõnusa suure mulliga vahutava seebi saamiseks tuleb seda kasutada koos koosrasva või kastoorõliga

Valmistamine

Relumee mangovõi on valmistatud mehaanilise pressimise teel. Tootmisest järele jäänud presskoogid kasutatakse loomasöödaks.

Päritolumaa Hiina

INCI Mangifera Indica Seed Butter

Säilitamine

Mangovõi on tundlik temperatuurikõikumise suhtes ja seda on soovitav säilitada külmkapis. 

Pakend

Toode on pakendatud taassuletavasse fooliumkotti.

Tooteinfo koostamisel olid abiks järgmised allikad:

1. Tootja infomaterjalid, tootespetsifikaat

2. .Formulation and Evaluation of Exotic Fat Based Cosmeceuticals for Skin Repair  

INCI
Mangifera Indica(Mango) Seed Butter
Parim enne
06.21
Sobiv nahatüüp
Kuiv
Normaalne
Valmistamise meetod
mehaaniliselt pressitud
rafineeritud
Kasutamine
Toode on mõeldud ainult välispidiseks kasutamiseks.
Oleiinhape
40%
Tooraine
Looduslik tooraine
Muud rasvhapped
Linoleenhape 6 %, muud rasvhapped 3 %
Seebistumisarv
0,136
Seebistumisarv kaaliumhüdroksiid
0,191
Palmitiinhape
12%
Steariinhape
41%
Pakend
Taassuletav püstpakend
Tooterühm
taimne õli
7948

Lisainfo

INCI
Mangifera Indica(Mango) Seed Butter
Parim enne
06.21
Sobiv nahatüüp
Kuiv
Normaalne
Valmistamise meetod
mehaaniliselt pressitud
rafineeritud
Kasutamine
Toode on mõeldud ainult välispidiseks kasutamiseks.
Oleiinhape
40%
Tooraine
Looduslik tooraine
Muud rasvhapped
Linoleenhape 6 %, muud rasvhapped 3 %
Seebistumisarv
0,136
Seebistumisarv kaaliumhüdroksiid
0,191
Palmitiinhape
12%
Steariinhape
41%
Pakend
Taassuletav püstpakend
Tooterühm
taimne õli

Teile võib meeldida ka

Küsimus
Selle toote kohta ei ole küsimusi

Kommentaarid Kõik hinnangud

Kirjuta oma hinnang

Mangovõi  200 g

Mangovõi 200 g

Mangovõi

Eksootilist mangovõid valmistatakse mangoviljade tuumadest. Mangovõi on valkjas, tahke, pisut teraline, õrna lõhnaga. Mangovõi lõhn ei meenuta mango vilja lõhna ja lõpptootes see tunda ei jää. Mango sulamistemperatuur on 26-29 kraadi, see on pisut kõrgem kui kookosrasval ja madalam kui sheavõil ja kakaovõil. Suurema osa mangovõi koostisest moodustavad Oomega-9 rasvhapped ja steariinhape. Oomega-9 rasvhapped aitavad kaasa naha pehmuse ja sära säilitamisele ning toimivad antioksüdandina. Steariinhape annab mangovõile selle tahke konsistentsi. Steariinhape moodustab nahale kaitsekihi, mis aitab naha niiskustaset säilitada ja vähendab naha kaudu tekkivat veekadu. Vitamiinidest sisaldab mangovõi A, C ja E vitamiini.