

Ühiku hind: 2,44 € / 100 g
Riitsinusõli nimi tuleneb riitsinuspuu ladinakeelsest nimetusest „Ricinus Communis“, kuid eesti keeles on see laialdaselt tuntud ka kastoorõlina. Nimetus „kastoorõli“ on tõenäoliselt laensõna teistest keeltest: vene keeles „касторовое масло“, inglise keeles „castor oil“.
Riitsinusõli isetehtud seebis
Ritsinoolhape, mida leidub vaid kastoorõlis, annab seebile püsiva, tiheda ja kreemise vahu. Seebi konsistents muutub aga rohke riitsinusõli kasutamisel kleepuvaks ja pehmeks.
Mõnusa vahutavuse tagamiseks tuleks kastoorõli kasutada koos kookosrasvaga. Piisab kui kastoorõli osakaal seebirasvadest on 5-10%. Teiste rasvhapete: linool-, oleiin-, palmitiin- ja steariinhappe osakaal kastoorõlis on võrreldes muude taimsete rasvadega väike.
Kastoorõli kiirendab seebisegu seebistumist (mass muutub kiiremini paksuks) ja keerulise mustriga seepide valmistamisel tasuks seda vältida.
Seebimassi sisse võid riitsinusõli lisada maksimaalselt 10-15 g 1 kg seebimassi kohta. Kuna valmisseebimass on juba seebistunud toode, ei muuda õli lisamine seepi paremini vahutavaks. Õli jääb seebi sisse õlina ja toime on pigem kosmeetiline kui seebi omadusi mõjutav. Lisades seebimassi sisse suure koguse õli muutub selle konsistents vedelamaks.
• seebikivi – 0,128
• kaaliumhüdroksiid – 0,180
Riitisnusõli kasutamise kohta leiad lisainfot blogist.
Toote andmed
Sulle võib meeldida ka