Blogi teemad

Telli uudiskiri

Soovid saada teavitusi uute toodete, retseptide ja sooduspakkumiste kohta? Liitu uudiskirja saajatega siin

Järelküpsetatud seep

1 Liked
 


Seebi läbikuumutamine pärast vormimist kiirendab seebi seebistumisprotsessi. Läbikuumutatud seebi võib kasutusele võtta juba 1-2 nädala pärast.

Küpsetusaja määramisel tuleb olla ettevaatlik, ülekuumutad seebi pealispind muutub krobeliseks ja ebaatraktiivseks.

 

Sa vajad:

190 g vett

71 g seebikivi

200 g kookosrasva

300 g oliiviõli

rohelist kroomoksiidi

10 g piparmündi eeterlikku õli

Selle seebi valmistamiseks on kasutatud reljeefse mustriga vormi. 

Valmistamine:

Esmalt sega noaotsatäis kroomoksiidi veidi õliga ja pane ootele. Valmista seebimass külmmeetodil. Sega väike kogus seebimassi kroomoksiidiga ja pane, 0,5 tl segu mustrilise vormi põhja.

Tõmba spaatliga üle vormi pinna nii, et sügavamad mustrivaod on massiga täidetud, kuid ülejäänud pind puhas.

Vala värvimata seebimass vormi.

Aseta vorm küpsetusplaadile ja tõsta külma ahju. Soojenda ahi 70 kraadini.Kuumutamise käigus hakkab seebimass servadest geelilaadselt läbipaistvaks muutuma. Kui umbes pool seebi pinnast on geelistunud lülita ahi välja. Lase vormi ahjus üleöö seista. Kuumutamise aeg sõltub vormi suurusest, väiksemad vormid kuumenevad kiiremini, suuremad aeglasemalt.  

 

Leave a comment

Log in to post comments