Kohviseep
Kohvipulber küürib käed puhtaks ja võtab neilt ebameeldiva lõhna.
Seebi omadused:
- Kõvadus: keskmine
- Puhastusomadused: heade puhastusomadustega
- Nahka pehmendavad omadused: head nahka pehmendavad omadused
- Seebi vahutavus: tagasihoidliku vahutavusega
Sa vajad:
115 g vett
49 g seebikivi
100 g kookosrasva
250 g oliiviõli
1,5 tl jahvatatud kohvi pulbrit
7-10 ml Cappuccino aroomiõli
Töövahendid
Valmistamise aeg
Raskusaste
Kogus
Valmistamine:
1. Kaalu vesi nõusse, kus valmistad seebikivi lahuse. Vala seebikivi tasapisi vette, segu pidevalt lusikaga segades. NB! VALA ALATI SEEBIKIVI VETTE; MITTE VASTUPIDI! Sega kuni seebikivi graanulid on lahustunud. Jäta ootele.
2. Kuumuta kookosrasva pliidil või mikrolaineahjus kuni see on sulanud. Sega sisse oliiviõli.
4. Seebikivilahuse ja rasvade temperatuur peab kokkusegamise hetkel olema 30–50 kraadi. See on optimaalne temperatuurivahemik seebistumisprotsessiks.
5. Vala seebikivilahus rasvasegusse. Mikserda massi saumikseriga kuni see on vedelama pannkoogitaina paksune ning mikserit pinnale tõstes jääb selle jälg veidikeseks püsima.
6. Sega aroomiõli ja kohvipuru seebi sisse. Vala seep portsjonvormidesse. Jäta see 24 tunniks vormi tahkuma. Paari päeva pärast võid tahkunud seebi vormist eemaldada. Jäta vähemalt kolmeks nädalaks järelvalmima.
Leave a comment
Log in to post comments