Soolaseep
Mineraalirikas soolaseep aitab hoida naha niiskustaset, uuendab nahka ja stimuleerib kollageeni tootmist. Soolas sisalduv kaltsium on tõhus akne ja psoriaasi ravil.
Kasutades suuremateralist soola, saad intensiivsemate koorimisomadusetega seebi, väikeseteralise soola kasutamisel jääb seebi struktuur ühtlasem.
U 800 g seebi valmistamiseks vajad:
400 g kookosrasva
200 g oliiviõli
95 g seebikivi
230 g vett
10-15 ml vaarika aroomiõli
300 g Himaalaja soola
Seebi valmistamisel jälgi ohutusnõudeid, kasuta kummikindaid ja kaitseprille.
Valmistamine:
1. Mõõda valmis kõik koostisained
-
Kaalu vesi nõusse, kus valmistad seebikivi lahuse.
-
Mõõda tahked ja vedeldad rasvad nõusse, millega neid on võimalik kuumutada.
-
Pane valmis lisandid (sool ja aroomiõli).
2. Seebikivilahuse valmistamine
Aseta veenõu avatud akna ligidale või töötava õhupuhasti alla. Vett pidevalt lusikaga segades vala seebikivi tasapisi vette. (NB! Ära vala vett seebikivi peale)
3. Rasvade kuumutamine
Kuumuta rasvad pliidil või mikrolaineahjus kuni tahked rasvad on sulanud. Kuumutada nii vähe kui võimalik ehk viimased väikesed tükid võivad sulada ka jääkkuumuses.
4. Vedelike kokkusegamine
Kui mõlema vedeliku temperatuur on u 35 kraadi, sega seebikivilahus peene joana õlisegusse. Alusta saumikseriga mikserdamist pulseerivalt. Mikserdamine võib aega võtta mõnest minutist veerand tunnini või kauemgi. Kestus sõltub massi temperatuurist ja mikseri võimsusest.
Kui seebimass on vedelama pannkoogitaigna paksune, sega sisse sool ja aroomiõli, Vala vormi.
Soolaseep tahkub kiiresti ja seda saab vajadusel lahti lõigata juba mõne tunni pärast. Soovitame aga soolaseebi valmistada pigem portsjonvormidesse. Eriti suuremateralise soola puhul jääb lõikepind väga ebaühtlane.
Lase seebil 3-4 nädalat järelvalmida.
Leave a comment