Niisutav kreem

Niisutav kreem

Niisutav kreem

Kogusest piisab 100 ml kreemi valmistamiseks.

Kakaovõi niisutab ja teeb kreemi pisut tummiseks. Magusa mandli õli on niisutava ja pehmendava toimega. Emulgaator ei lase õlil ja veel üksteisest eralduda.

Sa vajad:

60 g vett
20 g magusa mandli õli
10 g kakaovõid
5 g Olivem 1000 emulgaatorit
u 15 tilka tsitruselõhnalisi eeterlikke õlisid 
1g säilitusainet

Valmistamine: 

1. Kaalu emulgaator, õlid ja rasvad kuumakindlasse nõusse ja kuumuta veevannil temperatuurini u 70 kraadi.
2. Kuumuta teises nõus vesi samale temperatuurile. Vesi peaks olema keedetud või destilleeritud.
3. Sega õlisegu peene joana vee hulka, segu pidevalt segades. Jätka mikserdamist saumikseriga. Segu jahtudes jätka mikserdamist aeg-ajalt, et vältida vee ja õli eraldumist.
4. Kui temperatuur on umbes 45 kraadi, lisa eeterlikud õlid ja soovi korral  säilitusaine.
5. Toatemperatuurini jahtunud kreem on valmis pakendamiseks. Säilita kreemi külmkapis. Säilitusaineta kreem tarbi 1-2 nädala jooksul, säilitusainega kreem säilib 6 kuud. 

Nipp!
*Kui kasutad seda toodet näokreemina, soovitam eeterlike õlide kogust vähendada 10 tilgani.

Jäta kommentaar

Turvakood