Blogi teemad

Telli uudiskiri

Soovid saada teavitusi uute toodete, retseptide ja sooduspakkumiste kohta? Liitu uudiskirja saajatega siin

Kreemi baasretsept Olivem1000 emulgaatoriga

2 Liked
 


kreemi valmistamine

Raskusaste


Keskmine: Retseptis on oluline järgida koguseid, toodete omavahelist vahekorda ja temperatuuri.

Valmistamise aeg

30-60 minutit 

Kogus

Retsepti kogusest valmib 100 g kreemi.

Mõju 

Vett sisaldav kreem on kerge ja kiiresti imenduv. Õlid ja võid toimivad nahka pehmendavalt. Toote omadused sõltuvad valitud õlide ja võide omadustest. Võid annavad tulemuseks paksema konsistentsi.
 

Sa vajad: 

  • 5 g Olivem1000 emulgaatorit
  • 20 g taimset võid või õli
  • 77 g keedetud või destilleeritud vett
  • 0,5 - 1 g säilitusainet
  • 1g aroomiõli või eeterlikku õli

Töövahendid ja pakendid:

  • elektrooniline kaal
  • termomeeter
  • kaks kuumakindlat segamisnõud mahuga u 250 ml
  • saumikser
  • pipetid aroomiõli ja säilitusaine doseerimiseks
  • 100 ml kreemipurk

Kreemi valmistamine:

1. Kuumuta emulgaatorit ja õlisid kuni kõik tahked komponendid on sulanud ja vedelik läbipaistev (u 70-75 C).

2. Keedetud vesi jahutada samuti temperatuurini 70 C. Sega vesi ja rasvasegu, lisades rasvasegu aeglaselt veesegule.

3. Sega saumikseriga paari minuti jooksul, seejärel sega aeg-ajalt kuni segu on käesoe. Lisa lõhnaaine ja säilitusaine. Vala valmis kreem kreemipurki.

Emulgeerides moodustub kristalliline struktuur. Kreemi lõplik viskoossus saavutatakse 24 h jooksul, see on üldjuhul 20% viskoossem kui valmistamisjärgselt. Lõpptulemust on võimalik mõjutada ka segamise kiirusega. Madalamal segamiskiirusel on kreem madalama viskoossusega ja stabiilsem. Kõrgemal segamiskiirusel on tulemuseks suurem viskoossus, kuid ülesegamine võib kaasa tuua kreemi ebastabiilsuse.

Säilitamine:

Kreemi säilitada jahedas, suletud pakendis. Säilitusainega kreem säilib vähemalt 6 kuud.

 

Leave a comment

Log in to post comments