Kreem ja võie porgandiõliga
Kreem ja võie porgandiõliga
Kaks retsepti porgandiõli kasutamiseks kosmeetikas.
Lihtne porgandivõie 100 g
Porgandivõide kaks põhikomponenti on porgandiõli ja sheavõi. Tulemuseks on tõhusalt nahka pehmendav võie.
Raskusaste
Sobilik algajale
Valmistamise aeg
30 minutit - 1 tund
Sa vajad:
70 g sheavõid
30 g porgandiõli
1 g aroomiõli või eeterlikku õli
purki kreemi pakendamiseks (2x 100 ml)
Töövahendid:
kaal
vähemalt 300 ml mahutavusega segamisnõu
segamislusikas või mikser
Võide valmistamine:
1. Kaalu sheavõi segamisnõusse. Lihtne ja mugav on segamiseks kasutada näiteks tühjaks saanud moosipurki. Väikese koguse vahustamiseks on otstarbekas kasutada kitsast ja kõrget nõud.
2. Aseta segamisnõu kuumaveevanni, et sheavõi saaks pisut pehmeneda, kuid ära seda sulata! Kui sheavõi peaks siiski muutuma päris vedelaks, võid tõsta selle hetkeks külmkappi tahenema.
3. Lisa pehmele sheavõile porgandiõli. Sega korralikult. Kui soovid valmistada vahusemat kreemi, kasuta segu vahustamiseks labadega mikserit, mis viiks kreemi võimalikult palju õhku.
Lihtsama võide valmistamiseks piisab kui kreemi lusika või kahvliga korralikult ühtlaseks segada.
4. Enne purki pakendamist lisa lõhnaaine ja sega korralikult läbi. Rõõmsavärvilise oranži kreemi lõhnastamiseks sobivad näiteks ergutavad tsitruselised eeterlikud õlid või troopilise mango lõhn.
See kogus mahub ühte või kahte 100 ml purki, sõltuvalt sellest kui vahule on segu aetud.
Säilita võiet külmkapi, kasuta 6 kuu jooksul. Hoia toodet suletud purgis ja jälgi, et tootesse ei satuks vett.
Kerge kevadine porgandikreem 100 ml
Vett sisaldav kerge kreem imendub kiiresti.
Porgandiõli pehmendab ja niisutab nahka, see on efektiivne naha toitja enne ja pärast päevitust. Veega kreemis on õli imendumine kiirem ja õli aitab ühtlasi veest saadud niiskust nahas hoida.
Olivem 1000 emulgaatori ülesanne on vett ja õli omavahel siduda.
Kuna vesi on aga ka soodus pinnas bakteritele, tuleb selles kreemis kasutada säilitusainet. Ilma säilitusaineta kreemis hakkavad bakterid vohama juba 5-7 päeva jooksul, isegi kui seda kohe näha ei ole. Säilitusainega pikeneb toote eluiga 6 kuuni.
Raskusaste
Keskmine: Retseptis on oluline järgida koguseid, toodete omavahelist vahekorda ja temperatuuri.
Valmistamise aeg
30 minutit-1 tund
100 ml kreemi valmistamiseks vajad:
20 g porgandiõli
5 g Olivem1000 emulgaatorit
0,5-1 g aroomiõli või eeterlikku õli
1 g säilitusainet
75 g keedetud või destilleeritud vett
100 ml kreemipurk
Töövahendid:
kaal
kuumakindel segamisnõu
saumikser
Kreemi valmistamine:
1. Kuumuta Olivem1000 ja porgandiõli kuni emulgaator on sulanud ja vedelik läbipaistev.
2. Vesi peaks kokkusegamisel olema samal temperatuuril, u 70 C. Vala rasvasegu aeglaselt segades vette.
3. Sega saumikseriga paari minuti jooksul, kuni ained on korralikult emulgeerunud seejärel surista mikseriga aeg-ajalt kuni segu on käesoe. Lisa lõhnaaine ja säilitusaine. Vala valmis kreem kreemipurki.
Kreem saavutab lõpliku konsistentsi u 24 h jooksul.
Säilitamine:
Kreemi säilitada jahedas, suletud pakendis. Säilitusainega kreem säilib vähemalt 6 kuud.
Leave a comment
Log in to post comments