Sufleeseep

2 Meeldib!

Sufleeseep

Sufleeseebi eripäraks on õrn ja õhuline tekstuur. Sufleeseep on nii kerge, et jääb vette kukkudes pinnale ujuma. Sufleeseep sisaldab tavapärasest rohkem tahkeid rasvu, nende vahustamiseks kasutatakse saumikseri asemel tavalist labadega käsimikserit.Vahustamise tõttu saab samast õli kogusest suurema koguse seebimassi kui tavameetodil. 

Seebi omadused:

  • Kõvadus: väga kõva
  • Puhastusomadused: heade puhastusomadustega
  • Nahka pehmendavad omadused: tagasihoidlikud
  • Seebi vahutavus: keskmise vahutavusega

Sa vajad:

150 g kookosrasva

150 g kakaovõid

100 g oliiviõli

155 g vett

58 g seebikivi

8-12 ml aroomiõli või eeterlikku õli

Töövahendid

• kummikindad
• kaitseprillid
• respiraator
• elektrooniline kaal
• mikser
• 500 ml nõu seebikivi lahuse segamiseks (roostevabast terasest, klaasist või kuumakindlast plastikust )
• 250 ml nõu seebikivi kaalumiseks
• segamislusikad
• Vähemalt 2 l nõu rasvade kaalumiseks ja sulatamiseks ning seebimassi vahustamiseks. Vahustamiseks sobib paremini kitsas ja sügav nõu.
• seebivorm (piimapakk)

Valmistamise aeg

1,5 tundi + viilutamine + 3-4 nädalat järelvalmimiseks.

Raskusaste

Keskmise raskusastmega. Tutvu seebikivi ohutu käitlemise põhimõtetega ja külmmeetodil seebi valmistamise põhimõtetega.

Kogus

Mina kasutasin selle seebi vormimisel liitrist piimapakki 

Valmistamine:

1. Kaalu vesi seebikivilahuse jaoks mõeldud nõusse. Sulata kakaovõi. Sega kookosrasvaga ja tõsta jahtuma, kuni mass muutub pisut tahkemaks. Mikserda tahked rasvad valgeks tipuliseks vahuks. 

2. Vala seebikivi tasapisi vette, segu pidevalt lusikaga segades. NB! VALA ALATI SEEBIKIVI VETTE; MITTE VASTUPIDI! Sega kuni seebikivi graanulid on lahustunud.

3. Seebikivilahuse ja rasvade temperatuur peab kokkusegamise hetkel olema 30–50 kraadi.  Vala seebikivilahus aeglaselt rasvade hulka. Mikserda ühtlase massi saamiseni, seejärel lisa oliiviõli, mikserda uuesti ühtlaseks ja tõsta lusikaga vormi. Koputa vormi aeg-ajalt vastu töölauda, et vorm ühtlaselt täituks.  Näidisseepi ei ole lisatud lõhna-ega värvaineid, kuid soovi korral võid lisada need koos oliiviõliga.

4. Jäta seep 24 tunniks vormi tahkuma. Järgmisel päeval tükelda ja jäta vähemalt 3 nädalaks järelvalmima.  Valmis seebi pH peab olema alla 10.

Jäta kommentaar

Turvakood