Huuulepalsam mesilasvahaga
Mesilasvahaga huulepalsam koosmeb kolmest looduslikust komponendist. Mandliõlil on nahka pehmendavad omadused, mis aitavad hoida huuled pehmed ja siledad. Mesilasvaha toimib palsamis loodusliku paksendajana. Sellel on ka kaitsev toime, vaha tekitab huultele õhukese kaitsekihi, mis aitab säilitada niiskust. Kookosõli sisaldab looduslikke rasvhappeid, mis aitavad tugevdada huulte loomulikku lipiidbarjääri ja säilitada niiskust.
Mesilasvahaga huulepalsam kaitseb huuli kuivamise eest ning aitab hoida need pehmed ja siledad.
50 ml huulepalsami tegemiseks vajad:
- 27 g magusa mandli õli
- 9 g mesilasvaha
- 9 g kookorasva
- väikest klaasist või kuumakindlast plastist sulatusnõud (ca 200 ml)
- elektroonilist köögikaalu
- huulepalsami topse
Raskusaste Lihtne: sobib suurepäraselt esimeseks katsetuseks.
Valmistamise aeg Kuni 30 min + tahkumiseks kuluv aeg.
Huulepalsami valmistamine:
Huulepalsami valmistamiseks kaalu mesilasvaha, õli ja rasv sulatusnõusse. Sulata need veevannil või mikrolaineahjus.
Mikrolaineahjus sulatades jälgi, et toode üle ei kuumeneks. Kui sulamata on veel üksikud mesilasvaha graanulid, siis jätka kuumutamist 30-sekundiliste intervallidega.
Veevannil kuumutades on efektiivsem kasutada kitsast ja sügavat nõu – nii on sulamine kiirem. Lase segul veidi jahtuda ja vala topsidesse. Kui segu kohe kuumalt topsi valada, tekib topsis kokkutõmbumine ja keskele jääb lohk. Kui veidi oodata, jääb lohk väiksem või ei teki seda üldse. Ära lase siiski segul sulatusnõus liiga kaua seista, sest segu pakseneb päris kiiresti.
Kasutamine ja säilitamine:
Huulepalsami kasutamiseks kanna seda sõrmede abil huultele huultele vastavalt vajadusele.
Kuna toode ei sisalda vett, säilib see ka ilma säilitusaineta toatemperatuuril ja otsese päikesevalguse eest kaitstult vähemalt 6 kuud.
Leave a comment