Blogi teemad

Telli uudiskiri

Soovid saada teavitusi uute toodete, retseptide ja sooduspakkumiste kohta? Liitu uudiskirja saajatega siin

Porgandiõliseep

1 Mulle meeldib!
 

Kollane kakaovõi ja oranž porgandiõli annavad seebile päikeselise kollase värvi. 

Seebi omadused:

  • Kõvadus: kõva
  • Puhastusomadused: väga heade puhastusomadustega
  • Nahka pehmendavad omadused: keskmiselt nahka pehmendav
  • Seebi vahutavus: kreemise vahuga

Sa vajad:

Lõhnasoovitused:

Tsitruseplahvatus aroomiõli (allergeenivaba)

Mandariin aroomiõli

Apelsini eeterlik õli

Töövahendid

  • kummikindad, kaitseprillid ja respiraator ohutuks seebikivi käsitlemiseks
  • elektrooniline kaal
  • saumikser
  • 500 ml kuumakindel nõu seebikivi lahuse segamiseks (nt klaaspurk)
  • 250 ml nõu seebikivi kaalumiseks
  • lusikad
  • 2-3 l klaas- või plastkauss või roostevaba pott rasvade kaalumiseks ja sulatamiseks ja seebi kokkusegamiseks
  • seebivorm 

Valmistamise aeg

1 tund + 3-4 nädalat järelvalmimiseks.

Raskusaste

Keskmine. Kui sa ei ole varem seebi valmistamisega kokku puutunud loe lisaks:

Külmmeetodil seebi valmistamine - selle seebi valmistamisel kasutatakse külmmeetodit.

Seebikivi kasutamine - ohutu seebikivi kasutamise juhend.

Kogus

7 keskmise suurusega seepi (kokku u 700 g seepi)

Valmistamine:

  1. Kaalu vesi nõusse, kus valmistad seebikivi lahuse. Mõõda kookosrasv ja kakaovõi nõusse, millega neid on võimalik kuumutada. Pane valmis aroomiõli ja lisandid. 
  2. Vala seebikivi tasapisi vette, segu pidevalt lusikaga segades. NB! VALA ALATI SEEBIKIVI VETTE; MITTE VASTUPIDI! Sega kuni seebikivi graanulid on lahustunud.
  3. Kuumuta rasvu pliidil või mikrolaineahjus kuni kookosrasv ja kakaovõi on sulanud. Lisa oliiviõli ja porgandiõli. Vajadusel lase seebikivi lahusel ja õlisegul jahtuda, kuni temperatuur langeb alla 50 kraadi
  4. Vala seebikivi lahus aeglaselt rasvade hulka. Mikserda, kuni massi pinnale jääb jälg püsima.
  1. Sega aroomiõli või eeterlik õli seebi sisse. Vala seebivormi. Kata seebivorm pealt toidukilega. See takistab valge kihi tekkimist seebi pealispinnale.
  1. Kui seep on järgmisel päeval piisavalt tahke, võid seebid vormidest välja võtta ning 3-4 nädalaks järelvalmima jätta.

Nipp! Antud retseptis sobib kasutada porgandi leotisõli, mis on valmistatud päevalilleõli baasil. Kui porgandiõlis on kasutatud muud baasõli, on vaja seebikivi kogus üle kontrollida. 

 
Posted in: Seebi valmistamine

Leave a comment

Security code