Blogi teemad
Porgandiõliseep
Kollane kakaovõi ja oranž porgandiõli annavad seebile päikeselise kollase värvi.
Seebi omadused:
- Kõvadus: kõva
- Puhastusomadused: väga heade puhastusomadustega
- Nahka pehmendavad omadused: keskmiselt nahka pehmendav
- Seebi vahutavus: kreemise vahuga
Sa vajad:
- 71 g seebikivi
- 160 g vett
- 150 g kakaovõid
- 150 g kookosrasva
- 125 g oliiviõli
- 75 g porgandiõli
- 10-15 ml aroomiõli või eeterlikku õli
Lõhnasoovitused:
Tsitruseplahvatus aroomiõli (allergeenivaba)
Töövahendid
- kummikindad, kaitseprillid ja respiraator ohutuks seebikivi käsitlemiseks
- elektrooniline kaal
- saumikser
- 500 ml kuumakindel nõu seebikivi lahuse segamiseks (nt klaaspurk)
- 250 ml nõu seebikivi kaalumiseks
- lusikad
- 2-3 l klaas- või plastkauss või roostevaba pott rasvade kaalumiseks ja sulatamiseks ja seebi kokkusegamiseks
- seebivorm
Valmistamise aeg
1 tund + 3-4 nädalat järelvalmimiseks.
Raskusaste
Keskmine. Kui sa ei ole varem seebi valmistamisega kokku puutunud loe lisaks:
Külmmeetodil seebi valmistamine - selle seebi valmistamisel kasutatakse külmmeetodit.
Seebikivi kasutamine - ohutu seebikivi kasutamise juhend.
Kogus
7 keskmise suurusega seepi (kokku u 700 g seepi)
Valmistamine:
- Kaalu vesi nõusse, kus valmistad seebikivi lahuse. Mõõda kookosrasv ja kakaovõi nõusse, millega neid on võimalik kuumutada. Pane valmis aroomiõli ja lisandid.
- Vala seebikivi tasapisi vette, segu pidevalt lusikaga segades. NB! VALA ALATI SEEBIKIVI VETTE; MITTE VASTUPIDI! Sega kuni seebikivi graanulid on lahustunud.
- Kuumuta rasvu pliidil või mikrolaineahjus kuni kookosrasv ja kakaovõi on sulanud. Lisa oliiviõli ja porgandiõli. Vajadusel lase seebikivi lahusel ja õlisegul jahtuda, kuni temperatuur langeb alla 50 kraadi
- Vala seebikivi lahus aeglaselt rasvade hulka. Mikserda, kuni massi pinnale jääb jälg püsima.
- Sega aroomiõli või eeterlik õli seebi sisse. Vala seebivormi. Kata seebivorm pealt toidukilega. See takistab valge kihi tekkimist seebi pealispinnale.
- Kui seep on järgmisel päeval piisavalt tahke, võid seebid vormidest välja võtta ning 3-4 nädalaks järelvalmima jätta.
Nipp! Antud retseptis sobib kasutada porgandi leotisõli, mis on valmistatud päevalilleõli baasil. Kui porgandiõlis on kasutatud muud baasõli, on vaja seebikivi kogus üle kontrollida.
Posted in:
Seebi valmistamine
Related products
Apelsini eeterlik õli 5-kordne
Price: 5,60 €
5-kordne apelsini eeterlik õli on kontsentreeritud apelsini eeterlik õli...
Mahe apelsini eeterlik õli 10 ml
Price: 3,90 €
Värskendav tsitruselise, magusa ja puuviljase lõhnaga õli, tuju tõstev ja...
Tsitruseplahvatus aroomiõli
Price: 3,05 €
Gracefruit Citrus Burst tsitruselõhnalises aroomiõlis tõusevad esile...
Mahe kakaovõi
Price: 0,00 €
Mahe rafineerimata kakaovõi on intensiivse ja tugeva šokolaadise lõhnaga....
Seebivorm 6 ristkülikut
Price: 8,15 €
Ristküliku kujulise avause mõõdud on 8 x 5,5 x 2,5 cm, vormil on kokku kuus...
Mahe kookosrasv 3 l
Price: 29,00 €
Soojade ilmadega võib kookosrasv transpordi käigus sulada ning vedel toode...
Kakaovõi
Price: 0,00 €
Kakaovõi on väga õrna šokolaadise lõhnaga, mis ei sega aroomiõlide kasutamist...
Mahe kookosrasv 1 kg
Price: 13,00 €
Mahe rafineerimata kookosrasv on külmpressitud värskest kookospähkli...
Mahe kakaovõi
Price: 5,50 €
Mahe kakaovõi on pakendis mugavate väikeste tükkidena, kaaluga 10-15 g, mida...
Related posts
Seebiretseptide muutmine ja koostamine
Posted in:
Seebi valmistamine
2019-03-20
2
Liked
2
comments
Loe edasi
Kuummeetodil seebi valmistamine
Posted in:
Seebi valmistamine
2019-03-26
1
Liked
1
comment
Loe edasi
Seebi valmistamine seebikiviga -külmmeetod
Posted in:
Seebi valmistamine
2020-03-19
1
Liked
Loe edasi
Leave a comment
Log in to post comments